dinsdag 24 juni 2014

Suiker, het grote mensengif

Natuurlijk heb ik het in dit artikel niet over de natuurlijke vorm van suiker (honing, fruit ea.) maar over de gifstof suiker (aspartaam ea.) die onze voedingsindustrie in allerlei voedingswaren tracht te verwerken.
behalve het simpele feit dat een teveel aan suiker omgezet wordt in vet leidt het tot oa. bloedsuikerschommelingen, insulineresistentie tot aan hypoglycemie en suikerziekte. De suiker die ik bedoel bestaan uit lege calorieën. Nog erger is het feit dat het zelfs aan het lichaam vitaminen en mineralen onttrekt zoals calcium, magnesium, zink, chroom, vitamine C maar vooral ook een serie B vitaminen, die nodig zijn om energie te produceren.
De weerstand wordt verlaagd, uw energie wordt uitgehold, de kans op ziekten wordt vergroot en dit al vanaf zo'n 40 gram suiker per dag. Verder werkt suiker verslavend, ontstekingsbevorderend, cholesterol verhogend, bevordert het schimmels en andere pathogenen en zorgt voor een snelle veroudering. Een weinig positief beeld.
De lever moet bovendien suikers ontgiften, dat kost weer energie en er ontstaan volop vrije radicalen die in het lichaam weer schade veroorzaken. Het veroorzaakt gisting in de darmen waardoor onze darmflora negatief wordt beïnvloed. Kalk voorkomt dat suiker gaat gisten en wordt bij hoge concentraties suiker onttrokken aan het lichaam met botontkalking als gevolg.
Suiker geeft tenslotte gedragsveranderingen zoals woede aanvallen, plotselinge driftbuien, onverklaarbare angstgevoelens, verminderde concentratie, asociaal gedrag, te grote beweeglijkheid, gestoorde motoriek, opgejaagdheid, agressie, energietekort, vermoeidheid en depressie.
Nieuw onderzoek door enkele van Amerika’s meest gerespecteerde instituten concludeert dat suiker, op de manier waarop mensen het vandaag de dag eten, giftig is en mogelijk de drijvende kracht is achter de belangrijkste westerse aandoeningen, waaronder hartziekten.
Wijlen Prof Bram van Dam sprak al in zijn orthomoleculaire lezingen over het grootste mensengif ooit.
Prof Dr Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, concludeerde (zij het met een slag om de arm):
Uit voorzorg is het dus belangrijk om de inname van geconcentreerde en snel opneembare leveranciers van fructose (lees suikerhoudende dranken) ernstig te beperken. Vooral bij overgewicht en insuline resistentie.
Het is treurigstemmend de pagina ‘Fabels en misverstanden’ op de website van het Diabetes Fonds er op na te slaan. Twee fragmenten:
Van alleen veel suiker eten krijg je niet zomaar diabetes. Door andere oorzaken gaat er in het lichaam wat mis. De alvleesklier maakt niet meer genoeg insuline. Of het lichaam reageert niet meer op insuline. Waarom dat gebeurt, weten we nog niet precies. Er is veel onderzoek gedaan naar suiker, en daaruit blijkt dat je van suiker eten op zich geen diabetes krijgt. Toch is het beter om niet veel te snoepen. Want in snoep zitten meestal meer vetten en calorieën. Daarvan word je dik, en daar kun je wel diabetes type 2 door krijgen.
Het is een fabeltje dat mensen met diabetes geen suiker mogen. Het lichaam maakt ook bloedsuiker van ander eten. Dus daarvoor maakt het niet uit. Want ook een beker melk, een boterham met kaas of een aardappel worden deels omgezet in suiker. Het is daarom niet nodig om suikervrije producten te kopen. Iemand met diabetes mag wel suiker.
Door dit soort gaat-u-maar-rustig-slapen, garandeer je een stabiele aanwas van nieuwe diabeten. In werkelijkheid is er natuurlijk gewoon sprake van een onpeilbare achterlijkheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten