dinsdag 24 juni 2014

Matera Gewichtsbeheersingsplan

Gewichtsbeheersing
Voor ieder van ons speelt voeding een belangrijke rol in ons leven. Elke dag opnieuw moeten we proberen verantwoord te eten en te zorgen dat we alle essentiele stoffen (vetten, eiwitten en koolhydraten) binnen krijgen in de juiste verhouding. We eten dus om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo hoort het. Tegenwoordig is eten ook een sociale bezigheid of een manier om afleiding te zoeken. Het ontstaan van overgewicht is afhankelijk van het leefpatroon. Werk, stress, sport en bewegen hebben een grote invloed hierop. Daarnaast is het van groot belang hoe uw voedingspatroon eruit ziet. Welke voedingsmiddelen kiest u, hoeveel eet u, hoe vaak.
Het aantal personen met overgewicht neemt wereldwijd en ook in Nederland snel toe. In Nederland vertoont 50% van de volwassenen overgewicht. Zelfs bij kinderen stijgen de cijfers verontrustend. Overgewicht is een pandemie aan het worden (We spreken van overgewicht bij een BMI (Body Mass Index) van 25 en hoger. Daarnaast zijn er ook mensen die een gezond BMI hebben maar een verhoogde buikomvang. Dit abdominale vet is eveneens een behoorlijke risicofactor.
Overgewicht heeft een directe invloed op de gezondheid en de kans op ziekte. G.A. Bray beschrijft in 1998 in "The Lancet" pakkend de ernst van overgewicht. "Obesity is a time bomb to be defused". Wie overgewicht heeft, loopt meer kans op het verkrijgen van oa. hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, CVA, jicht, artrose, verschillende vormen van kanker, galstenen, psychische klachten etc.
Afvallen
Afvallen begint met het veranderen van de eetgewoonten. Een verschil tussen calorieopname en calorieverbruik bepaalt een eventueel overgewicht. Wanneer we dus minder calorie├źn tot ons nemen dan we gebruiken, kunnen we vetten gaan verbranden. Bedenk wel dat elke kilo vet 7500 kcal. vertegenwoordigd.
Het is belangrijk om af te vallen op een verantwoorde manier. Van wezenlijk belang is de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten en de opname van voldoende vitaminen en mineralen vanuit de voeding. Ze zijn noodzakelijk om alle lichamelijke processen optimaal te laten draaien. Gezondheidsrisico's worden vermeden. Bovendien mag het lijnen niet te ingewikkeld zijn. Bij een slecht aangepast dieet kan een snelle afname van de magere massa (+spieren, vocht en botten) geconstateerd worden vanwege het gebrek aan eiwitten in de voeding. Overigens geven deze eiwitten juist een goed verzadigingsgevoel. Spierafname begint met het zogenaamde "watten in de benen" en een herhaaldelijk slap gevoel. Tegelijkertijd blijft de vetmassa gelijk of neemt zelfs toe. Het lichaam wordt slap en vormloos.
Om af te vallen kunt u zelf aan de slag gaan door een gezond en caloriearm dieet samen te stellen en regelmatig (elke dag een half uurtje) te bewegen. Om op een verantwoorde wijze uw gewichtsprobleem aan te pakken is het nog beter om u professioneel te laten ondersteunen door Matera. Naast onze adviezen voor de aanpak van gewichtsproblemen, hebben wij ons eigen gewichtsbeheersingsplan, welke ondersteunt wordt met acupunctuur (oornaaldjes of lasertherapie).
Uw gewichtsbeheersingsprogramma kan ondersteund worden door multi-vitaminen, orthomoleculaire middelen of fytotherapie. Deze middelen zorgen voor het op peil houden van de bloedsuikerspiegel, het remmen van het hongergevoel, het verhogen van de vetverbranding of het remmen van de vetopslag. Wij kunnen u hierover vrijblijvend adviseren. Alle producten kunt u bij ons aanschaffen met vaak een aantrekkelijke korting.
Matera Afslank en StabilisatieplanAfslankplan (Fase 1 van drie weken)
De basis van deze methode ligt in een laag calorisch dieet met weinig vet en ondersteuning met behulp van laser of ooracupunctuur. U wordt gewogen en gemeten, verder bepalen we uw BMI en BMR (ruststofwisseling), uw abdominale vetmassa, uw vetvrije massa, uw vochtgehalte. We kijken naar uw gezondheid in het algemeen. We bespreken uw doelstelling en we maken daarna een plan op maat.

Het maakt natuurlijk verschil of u zwaar werk verricht of een zittend beroep heeft. Ook sport is een factor van belang. Ook is er verschil tussen mannen en vrouwen qua caloriebehoefte.
Na de uitleg van het dieetplan krijgt u de behandeling met laser of ooracupunctuur. Door middel van het plaatsen van verblijfsnaaldjes of het laseren van oorpunten wordt uw hongergevoel gereduceerd, uw stofwisseling versneld, emotiepunten aangepakt en verminderen we de trek in bepaalde stoffen (zoet/hartig). Ook smaak en geur veranderen tijdelijk. Deze manipulatie duurt ongeveer drie tot vier weken. Voldoende om het afslankplan gemakkelijk door te komen.
Na twee weken en na vier weken is er een herhalingsconsult, waarbij we het tweede plan doornemen. Ook worden de resultaten geevalueerd en wordt er eventueel bijgelaserd. Verder proberen wij u te ondersteunen en te motiveren om verder te gaan. Met dit plan kunt u beslist 8 tot 10% van uw gewicht verliezen.
Stabilisatieplan (Fase 2 van drie weken)
Na drie weken afslankplan is het tijd voor de volgende stap in uw gewichtsbeheersing. Het lichaam moet zich herstellen, eventuele tekorten worden aangevuld, uw stofwisseling wordt weer op peil gebracht. Uw lichaam komt weer helemaal in balans maar wel met een flink gewichtsverlies. In het stabilisatieplan vinden we goede verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten, beginnen we met een opbouwfase en houden we elke week een balansdag. U valt gecontroleerd verder af.
Levensfase (Fase 3, de rest van uw leven)
Na vier weken is het dan tijd voor een volgende evaluatie en bespreken we met u een volgend traject (Fase 3 ofwel de levensfase). Hoe komen we tot een verantwoord eetpatroon met een goede verdeling van voedingsstoffen, hoe vermijd u de valkuil van uw oude eetpatroon, verder bespreken we andere tips voor het beheersen van uw gewicht. Besteden we aandacht aan het belang van bewegen op niveau. Ook kunt u beslissen om samen met ons een nieuw traject in te gaan met een nieuwe doelstelling.
Matera Weight Watch
Zolang u behoefte heeft aan onze ondersteuning, kunt u bij ons onder controle blijven. Voor sommigen is dat een prettig vooruitzicht. Even verantwoording afleggen voor de afgelopen periode. Wij laten u beslist niet in de steek. We adviseren en motiveren u en proberen uw levensstijl, uw voeding en bewegingsplan verder te verbeteren. We weten immers dat gezondheid en ziekte sterk afhankelijk is van uw voedingspatroon.
Lasertherapie Gewichtsbeheersing
Lasertherapie zet uw lichaam aan tot een verhoogde stofwisseling en vetverbranding, onderdrukt uw hongergevoel en helpt u mentaal tijdens de periode door bepaalde energiepunten te verwarmen, te stimuleren of juist te kalmeren. Daarnaast komen lichaamseigen morfinen vrij, hierdoor voelt men zich ontspannen en verzadigd. Ook kunnen wij altijd eventuele persoonlijke probleempunten die naar voren zijn gekomen in de intake mee behandelen. Zo krijgt u dus een behandeling op maat. Voordelen van de lasermethode is dat deze helemaal pijnloos is. Er is geen kans op infecties, geen irritatie of allergische reacties. Bovendien is het volkomen onzichtbaar.
Ooracupunctuur Gewichtsbeheersing
Sinds de jaren vijftig is bekend dat ooracupucntuur (auriculo) een invloed heeft op het behoeftepatroon van de mens. Het gaat hierbij in principe om een reflextherapie waarbij bepaalde kernen in de hersenen worden gestimuleerd of gesedeerd. Hierdoor ontstaat een afname van eetlust, een verhoogde stofwisseling en vetverbranding. Ook wordt het zogenaamde emotie eten aangepakt. De verblijfsnaaldjes worden in het oor geplaatst en zijn zeer klein, van chirurgisch staal en nikkelvrij. De naaldjes blijven twee weken in het oor aanwezig en worden bedekt met een klein rond pleistertje.
Contra indicaties
Zowel de lasertherapie als de ooracupunctuur zijn niet geschikt in geval van:
  • zwangerschap
  • maligne ziekten (kanker).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten