maandag 9 juni 2014

Momentum, loose weight, feel great

Momentum® afslankprogramma

Momentum® is een lifestyle programma voor mensen die op verantwoorde wijze gewicht willen verliezen. De dieetfase telt slechts 24 dagen. In de periode daarna vul je het dieet langzaam aan en leer je wat een gezond voedingspatroon inhoudt.
Het Momentum® lifestyle programma bestaat uit een 3 Fasenplan (met een uitgebreide handleiding, tips & tricks en smakelijke weekmenu’s), een boodschappenlijst, een handig dieetoverzicht en een meetlint om je behaalde resultaten bij te houden. Daarnaast bevat het programma twee  voedingssupplementen - Carnitrin® en Momentum® Multi Vita - die waar gewenst tekorten of extra behoeften in de voeding aanvullen. Basisbegeleiding door een gecertificeerd Momentum® Coach is inbegrepen en intensieve begeleiding is uiteraard ook mogelijk.

Over Momentum®

Slank worden en slank blijven: twee doelen op zich. Om af te slanken en je streefgewicht vervolgens vast te houden, is meer nodig dan een tijdelijk dieet. Daarom heeft Momentum® een effectief 3 Fasenplan ontwikkeld. Geen wondermiddel, maar een effectief programma waarbij je op gezonde wijze – onder begeleiding van een gecertificeerd consulent – succesvol kunt afslanken in 24 dagen en vervolgens leert om je behaalde streefgewicht te behouden. Eenvoudig, zonder hongergevoel en met minimaal effect op je sociale leven.

Hoe werkt het?

Het Momentum® afslankprogramma bestaat uit 3 fasen. Fase 1 duurt 24 dagen en heeft Carnitrin® als basis: een natuurlijke vloeistof die het hongergevoel vermindert, de stofwisseling op peil houdt, de vetstofwisseling activeert en de ongezonde vetten aanspreekt. Je spieren en brandstof worden dus met rust gelaten. In combinatie met een uitgebalanceerd dieet en het voedingssupplement Multi Vita, kun je succesvol afslanken in 24 dagen, veelal op de gewenste plaatsen (buik, billen, benen, bovenarmen, heupen). Tijdens fase 2 (21 dagen) vul je het dieet langzaam aan om je nieuwe gewicht te stabiliseren, het beruchte jojo-effect te voorkomen en vaak nog enkele kilo’s te verliezen. Fase 3 – de levensfase – geeft handvatten en richtlijnen voor een slank, gezond en vitaal leven. Nogmaals de fasen van het dieet
.
Het dieet
Fase 1: Dieetfase (24 dagen + 3 uitsluipdagen)
De dieetfase duurt in totaal 27 dagen en bestaat uit een uitgebalanceerd dieet met smaakvolle recepten die weinig vet en koolhydraten bevatten en ervoor zorgen dat je hongergevoel vermindert en dat je gewicht afneemt. De  voedingssupplementen Carnitrin® en Momentum® Multi Vita vullen waar gewenst tekorten of extra behoeften in de voeding aan.

Fase 2: Stabilisatiefase (21 dagen)

Tijdens de  stabilisatiefase wordt je dieet langzaam aangevuld om zo je nieuwe gewicht te ­stabiliseren. Tijdens deze periode bouw je de hoeveelheid ­eiwitten en koolhydraten langzaam op, maar eet je nog steeds weinig vet.

Fase 3: Levensfase

De levensfase is de zogenaamde advies- en bewustwordingsfase. Het dieet wordt op een gezonde manier verder aangevuld, maar fase 3 bestaat vooral uit richtlijnen om je gewicht op peil te houden. ­Voorop staat dat je geniet van eten en natuurlijk van je nieuwe gewicht! Uit eten gaan kan weer, evenals een lekker glaasje wijn. Fase 3 draait geheel om het vinden van een juiste balans en vormt de basis voor een gezond gewicht.
Speciaal voor de dieetfase en stabilisatiefase van het  programma heeft Momentum® een uitgebalanceerd dieet ontwikkeld. Niet alleen om gewicht te verliezen, maar vooral om jezelf een gezond voedingspatroon aan te leren. Het Momentum® dieet bestaat uit gezonde en smakelijke gerechten met veel groenten, fruit, vis en vlees. Geen maaltijdvervangers, maar gezond en eerlijk eten, waardoor het dieet eenvoudig is vol te houden en je gewoon bij je eigen slager, groenteboer of supermarkt je boodschappen kunt halen. Op deze site en op facebook vind je regelmatig nieuwe recepten en in het 3 Fasenplan staan een aantal smakelijke weekmenu’s die we in samenwerking met een chef-kok hebben samengesteld.
Voor wie?

Het Momentum® lifestyle programma is geschikt voor volwassen mannen en vrouwen die op verantwoorde wijze willen afslanken en zichzelf een gezonde levensstijl willen aanleren. Levensgenieters die houden van lekker eten en drinken, maar wel zodanig dat er balans is in het beweeg- en eetpatroon en daarmee ook in het gewicht. Nieuwsgierig?
Neem dan contact op met Matera Gezondheidscentrum.
Wat kun je verwachten?

Het Momentum® lifestyle programma bestaat uit een 3 Fasenplan (met een uitgebreide handleiding, tips & tricks en smakelijke weekmenu’s), een boodschappenlijst, een handig dieetoverzicht en een meetlint om je behaalde resultaten bij te houden. Daarnaast bevat het programma twee voedingssupplementen – Carnitrin® en Momentum® Multi Vita – die waar gewenst tekorten of extra behoeften in de voeding aanvullen.
Basisbegeleiding door een gecertificeerd Momentum®  Coach is inbegrepen en intensieve begeleiding door ons.
Inspiratie en motivatie

Volg jij het Momentum® lifestyle programma of ben je van plan er binnenkort mee te starten? Hou dan deze site en onze facebook fanpage (www.facebook.com/MijnMomentum) in de gaten. Hier kun je op ieder moment van de dag inspiratie én motivatie vandaan halen en vind je  onder andere nieuws, achtergrondinformatie, smakelijke recepten, ervaringen van anderen en handige tips
Hoe gaan wij verder te werk
We beginnen bij iedere cliënt met het intake-gesprek, een persoonlijk gesprek waarbij oa. uw personalia genoteerd worden, een korte anamnese wordt afgenomen. Hierna wordt het plan met u doorgenomen. Uiteraard wordt u ook gewogen en bepalen we de volgende persoonlijke gegevens.
  • Gewicht en lengte
  • BMI (Body Mass Index)
  • BMR (Basaal Metabolisme Ratio, ofwel hoeveel calorieën uw lichaam in rust gebruikt
  • Vetpercentage en Vetmassa (in kilo's)
  • Vochtpercentage en Vochtmassa
  • Vetvrije massa
  • Ideale zone's voor vetpercentage en vetmassa
Hierna bekijken we de uitslag en bespreken met u wat de doelstelling zal worden. We kunnen u adviseren omtrent uw ideale gewicht. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie.
Als laatste nemen we het dieetplan met u door en wijzen u nog op een aantal belangrijke punten die u, bij het volgen van het dieet, in acht moet nemen. Daar waar we kunnen zullen we u steeds blijven begeleiden en adviseren (telefonisch, email, praktijkbezoek).
Afslankkuren als Momentum komen niet voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking. Naar aanleiding van uw hulpvraag/klachten op fysiek,mentaal of emotioneel gebied worden de consulten en begeleiding, indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent, vaak wel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Ondersteunende producten
Om eventuele tekorten of extra behoeften in de voeding aan vullen heeft Momentum® een aantal ondersteunende producten ontwikkeld. De voedingssupplementen Carnitrin® en Momentum® Multi Vita behoren tot de inhoud van het Momentum® lifestyle programma. Momentum® Multi Vita kan echter ook los worden besteld. Momentum® Citrin Plus is een opzichzelfstaand product ter ondersteuning van gewichtsbehoud.
Momentum® Multi Vita
Momentum® Multi Vita is een breed vitaminen- en mineralensupplement met een uitgebalanceerde samenstelling. Momentum® Multi Vita ondersteunt het immuunsysteem en de algemene weerstand met een rijke dosering aan vitamine A, vitamine B12, vitamine B6 en vitamine C en vult waar gewenst tekorten in de voeding aan. Daarnaast zijn de in Momentum® Multi Vita aanwezige nutriënten biotine, folaat, magnesium en niacine goed voor de gemoedstoestand en draagt chroom bij aan de normale stofwisseling.

Carnitrin®

Carnitrin® is een vloeibaar voedingssupplement met een samenstelling van water, L-carnitine, zinkgluconaat en citroenzuur. L-carnitine is een aminozuur dat vrijwel uitsluitend voorkomt in dierlijke producten. Daarnaast bevat Carnitrin® zink, een mineraal dat goed is voor de omzetting van vetten, eiwitten en koolhydraten.

Over Jos Stuyver
Jos Stuyver begon zijn eerste praktijk in 1971 en heeft decennia lang gewerkt als (sport)fysio- en manueel therapeut, orthomoleculair therapeut en acupuncturist.
In zijn praktijk behandelde hij regelmatig mensen met gezondheidsklachten die voortkomen uit overgewicht. Van daaruit werd in 2003 het idee geboren een programma te ontwikkelen dat mensen helpt gewicht te verliezen én op gewicht te blijven. Een programma dat verder gaat dan de bestaande diëten.

Op een verantwoorde, veilige manier waarbij men daadwerkelijk een andere levensstijl aanleert met de nadruk op gezonde uitgebalanceerde voeding. Een afslank- én lifestyle programma kortom, dat past binnen de orthomoleculaire en natuurgeneeskundige visie van Jos Stuyver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten