maandag 9 juni 2014

Puur gezond

Puur Gezond
Puur Gezond staat voor bewust eten en genieten van de volle smaak van pure ingrediënten. Het betekent ook bewust leven met aandacht voor lichaam, geest en omgeving. Puur Gezond is lekkerder, gezonder, eerlijker en duurzamer.
Puur Gezond is een initiatief van Scriptum over Voeding. Scriptum is een tekstbureau en bestaat uit een team van vier diëtisten/voedingskundigen en een biochemicus. Alle vijf hebben ze een passie voor gezond en lekker eten. Ze schrijven teksten voor verschillende media en ontwikkelen ook gezonde en lekkere receptuur.
  • Angela Severs is van huis uit biochemicus. Ze werkte eerder bij TNO en bij het Vitamine Informatie Bureau. Angela is expert in het vertalen van de wetenschap naar de praktijk.
  • Reina van Bruggen is diëtist en heeft onder andere in het onderwijs gewerkt. Ze is een perfectionist die ervan houdt om zich echt te verdiepen in een onderwerp.
  • Karine Hoenderdos werkte ooit in een psychiatrisch ziekenhuis als diëtist, maar schrijft nu al jaren met veel plezier over eten en gezondheid.
  • Ook Mary Stottelaar begon haar loopbaan als diëtist, in een ziekenhuis. Zij is een echte liefhebber van koken en heel goed in het verzinnen van lekkere recepten.
  • Christel Vondermans heeft jaren als diëtist gewerkt in de thuiszorg. Haar specialiteiten zijn het schrijven over diabetes en over de voeding van baby’s en jonge kinderen.
Inmiddels is Puur Gezond een platform waar verschillende praktijken zich bij hebben aangesloten, waaronder ook Matera Gezondheidscentrum. We hopen met dit initiatief het eten in Nederland een beetje lekkerder en gezonder te maken. We delen graag onze kennis op het gebied van voeding en gezondheid en onze ervaring in het ontwikkelen van lekkere en gezonde recepten.
Het nieuwe boek van Karin Hoenderdos, verkrijgbaar in de praktijk en via de webshop:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten